Platenhoes Thijs Heij geweigerd op iTunes

De foto die op de platenhoes van de Utrechtse muzikant Thijs Heij staat kan volgens iTunes en Spotify niet door de beugel. Op de hoes is namelijk een paar borsten te zien en werd daarom geweigerd. De Utrechter laat weten boos te zijn.

“Een beeldschone, creatief verantwoorde foto gemaakt door de beeldschone, creatief verantwoorde fotograaf Jeroen Bronckers”, schrijft Heij in een column op Never Mind The Hype. “Hoe kunnen tepels aanstootgevend zijn? Het allereerste wat je als mens op deze wereld doet is je stem laten horen en je lippen op de tepel van je moeder zetten. Een van de mooiste, puurste, levenslustige beelden die een mens zich voor de geest kan halen.”

De artiest laat weten het belachelijk te vinden dat zo’n foto niet kan. “Mijn vrijheid om te kunnen denken en maken wat ik wil is hier in het geding”, aldus Heij in zijn column.

De Utrechter heeft wel een oplossing bedacht om mensen die “seksloos door het leven gaan niet onnodig te kwetsen. Die hebben het al zwaar genoeg.” Daarom plaatst de Heij een balkje met de tekst ‘Niet voor tere zieltjes’ over de tepels en kan de plaat binnenkort alsnog via de gebruikelijke kanalen gevonden worden.

Bron: duic.nl